Bantningspiller

Bantningspreparat som hjälper dig att gå ner i vikt

För den som vill gå ner i vikt är det oftast förbättrade matvanor i kombination med motion som är det som oftast och mest flitigt rekommenderas som åtgärd. Vid kraftigare övervikt kan man uppnå bättre resultat genom att använda särskilda typer av godkända läkemedel för att nå sin drömvikt snabbare. Nästan alla preparat som säljs på marknaden idag är inte registrerade läkemedel i Sverige. De läkemedel som är godkända skrivs ut på recept av din läkare. Träning är dock alltid en del av planen för att kunna gå ner i vikt, det finns tyvärr inget mirakelpiller som gör allt jobb åt dig.

Det finns en hel del olika typer av bantningspreparat och de kan fungera på många olika sätt. En del hävdar att de blockerar kolhydraterna medans andra ska hindra upptaget av fett, några påstår dessutom att de kan öka kroppens naturliga förbränning eller till och med hämma hungern helt och hållet! De bantningspreparat som skrivs ut av din läkare fungerar oftast, då tillsammans med ändrade kostvanor och mer motion. För den som handlar bantningspreparat via Internet kan det vara svårt att vara säker på exakt vad det är man kommer att få, även om det finns legitima platser att handla från.

Det gäller att vara vaksam på vad de preparat man köper innehåller. Bland de verksamma innehållen i bantningspreparat köpta på Internet finner vi oftast en eller flera av ämnena Koffein, Efedrin, Synefrin och Clenbuterol i en kombination. Koffein stimulerar kroppens generella förbränning, helt enkelt genom att öka ämnesomsättningen. Effekten är dock relativt begränsad på egen hand. Efedrin är en läkemedelsklassad substans och ska inte användas av privatpersoner utan läkares inrådan. Efedrin används för att höja hjärtfrekvensen vid operationer och är således inget bantningspreparat. Synefrin är ett slags kamp- och stresshormon som gör dig pigg, ohungrig och energisk. Nackdelen med detta är dock att det inte är särskilt bra för kroppen att vara i konstant stress. Clenbuterol klassas som läkemedel och är förbjuden att köpa och sälja i Sverige. Med detta i åtanke, var noga med vad du beställer hem och använder. Rätt produkter kan ge dig bättre resultat vid träning, men innehåller de skadliga ämnen kan det rent av vara farligt – se därför alltid till att handla från en trovärdig återförsäljare!

Scroll to Top